Back To Work
hivatásos segítők állásajánlatainak oldala


Nyitólap | Profilom | Regisztráció | Kilépek | Belépés
Szerda, 2018-08-15, 18:12
Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
Fórum
 • Drogprevenció (0)
 • Miért nincs értéke/megbecsülése a diplomának? (0)
 • Anyagok szerkesztése, feltöltése (9)
 • Belépés
  Körkérdés
  Megosztás
  Helységkereső
  Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Nyitólap » 2011 » Október » 27 » Bemutatkozás
  23:31
  Bemutatkozás
  A nevem Kun Péter. 1985-ben születtem Jászberényben. Jelenleg munkát keresek, fő érdeklődési területem a civilség, az önkormányzati szociálpolitika, a családsegítés és a szociálpolitikai kutatások (asszisztensi és „szakértői” pozíciókban), elsősorban Budapest, illetve Szolnok - Jászberény térségében. Érdeklődési köröm, amely által hasznos tagja lehetek egy önkormányzati szakértői team-nek, rendkívül szélesnek mondható. 
  Gyakorlati vonatkozásban főiskolai és egyetemi éveim alatt a következő témákkal kerültem kapcsolatba: ifjúságkutatás, szociális térképek készítése és elemzése, deviancia-szociológia, alternatív pedagógia. Különösen a Biztos Kezdet filozófia keltett bennem érdeklődést. 
  Elméleti síkon különösen a rendszerváltás, társadalmi átalakulás, társadalmi egyenlőtlenségek, a rendszerváltás szociális kérdései, jóléti állam dilemmái, nyugdíj-helyzet, aktív állampolgárság, kisebbségpolitika (gender- és LMBT-studies, cigányság) kérdései érdekelnek. Szívesen részt veszek elemzések, háttértanulmányok, pályázatok, beszámolók megírásában is. 

  Tanulmányaimat 2005-ben kezdtem a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Karán, megszakítás nélkül 2009-ben fejeztem be. A fő tárgyaim a szociális munka, szociálpolitika, szociológia (és szakszociológia ágak), pszichológia (és szakpszichológia ágak) valamint a pedagógia területeket érintették. A szakmához kapcsolódó széleskörű jogi ismereteket is szereztem (családjog, közigazgatási-, TB-jog, szociális- és gyermekvédelmi tv.). Ezen felül kommunikációs és önismereti tréningeken, személyiségfejlesztő kurzusokon vettem részt, ahol fejleszthettem képességeimet és készségeimet. A főiskolán szociálpedagógus diplomát szereztem. 
  Sikeres államvizsgám után felvételt nyertem az ELTE Társadalomtudományi Karának szociálpolitikus mesterképzésére. A képzés tartalmazott (általános, jóléti, egészségügyi-finanszírozási) közgazdaságtani, jogi-igazgatási, általános- és csoport-specifikus kurzusokat is (cigányság, gyermekek, fogyatékos személyek, gyermekek). A társadalompolitikai rendszerek (adózás, TB, családtámogatások) szociálpolitikára gyakorolt hatását is megismertem. A képzést megszakítás nélkül, nappali munkarendben, 2009-től 2011-ig jártam végig. A képzés végén 2011. június 24-én sikeres záróvizsgát tettem. A záróvizsga-bizottság döntése értelmében mesterfokozatot és „okleveles szociálpolitikus” szakképzettséget szereztem. 

  Kiveszem a részem a csapatmunkából is, de a háttérben zajló adminisztratív elemző tevékenység áll hozzám a legközelebb. Szívesen részt veszek elemzések, háttértanulmányok, pályázatok, beszámolók megírásában is. A szakértői team munkáját szakmai ismereteimmel is támogatom. Érdeklődési köröm, amely által hasznos tagja lehetek egy önkormányzati szakértői team-nek, rendkívül szélesnek mondható; főiskolai és egyetemi éveim alatt a következő témákkal kerültem kapcsolatba: deviancia-szociológia, alternatív pedagógia, korai fejlesztés és Biztos Kezdet (Sure Start), társadalmi átalakulás, társadalmi egyenlőtlenségek, rendszerváltás szociális kérdései, jóléti állam dilemmái, nyugdíj-helyzet, aktív állampolgárság, kisebbségpolitika (gender- és LMBT-studies, cigányság). 

  A főiskolán hallgatott tárgyak: 
  Szociálpolitika, szociológia és szociális munka története, elméletei és gyakorlatai 
  Szociológia (és szakszociológiai ágak), pszichológia (és szakpszichológiai ágak) 
  Jogi kurzusok (közigazgatási- és TB-jog, családjog, munkajog, szociális- és gyermekvédelmi törvények, Alkotmány), 
  Közgazdaságtan, Szociális szakmai gyakorlatok 

  Az egyetemen hallgatott tárgyak: 
  Közgazdaságtan (általános- és jóléti, egészségügyi területeken) 
  Jogi-igazgatási ismeretek, Komparatív szociálpolitika (társadalompolitikai jóléti modellek) 
  Munkaerő-piaci és foglalkoztatáspolitikai ismeretek, Bevezetés a pályázatírásba 
  Statisztika (SPSS), Politikai intézményrendszer, Európai Uniós ismeretek 
  Szociálpolitika műhelyek (Válság-elemzések, Család műhely) 
  Társadalom- és szociálpolitikai rendszerek (Társadalombiztosítás, Adózás, Családpolitika) 

  Társas készségeim és kompetenciáim: szociabilitás, őszinteség, megbízhatóság, tisztánlátás, feladattudatosság, lényeglátás, kooperációra való készség, képesség a strukturált gondolkodásra, törekvés a problémák megoldására, problémák több szempontú elemzése. 
  Képes vagyok figyelni másokra, és a hozzám forduló emberek szükségleteire. Nyitott, őszinte, segítőkész, empatikus és megbízható embernek tartom magam. Könnyen hozok létre kapcsolatot magam és embertársaim között. Képes vagyok strukturáltan gondolkodni, a munkámban és a szakmámban (a kliensek részéről) felmerülő problémákat a társadalmi nagyrendszerek együttes alkalmazásával és elemzésével vagyok képes megoldani. Kiemelném lényegre látó képességemet, együttműködésre való készségemet és bizalomkeltő modoromat. 

  Számítógép-kezelői kompetenciáimról elmondhatom, hogy a WINDOWS operációs rendszerek, az MS OFFICE (főleg WORD, Powerpoint, Excel) és Internet-böngészők (Firefox, Opera, Explorer) átlagosnál magasabb fokú ismeretével rendelkezem (működtetés, telepítés, hibaelhárítás is). Ezen túl az AutoCAD 2000 (2D-3D tervezői) és az SPSS 16v (társadalomstatisztikai) programok alapszintű ismeretével rendelkezem. 

  START-kártya kiváltására jogosult vagyok. Erkölcsi Bizonyítvánnyal rendelkezem. Fizetési igényemet a Kjt. szerinti összegben jelölöm meg (ennek hiányában: 125-150.000 nettó), amelyhez közlekedési támogatást elfogadok. 

  Bocsánat, ha egy kicsit hosszú lett, grafomán is vagyok smile
  Kategória: szocpeda blogja | Megtekintések száma: 775 | Hozzáadta: szocpeda | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
  [ Regisztráció | Belépés ]
  Hírek
  [2012-09-11][fülcimpa    
  Újraindítás     
  [2011-11-08][Olgi    
  Szakmai tevékenységeim     
  [2011-11-08][Olgi    
  Kutatás tervezete     
  Keresés
  Naptár
  «  Október 2011  »
  HKSzeCsPSzoV
       12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31
  Mentett bejegyzések
  Copyright MyCorp © 2018Ingyenes honlap létrehozása с uCoz